Passieconcert | Eja Mater: Maria, lijden en troost | Oscar Verhaar & Michiel Niessen

21 maart @ 20:00 - 22:00

Koop hier uw tickets. Ticket incl. 1 consumptie tijdens de pauze.

Eja Mater: Maria, lijden en troost
Countertenor Oscar Verhaar en luitist Michiel Niessen brengen een programma dat speciaal is samengesteld voor de passietijd.

Centraal staat Maria, die met haar verdriet en liefde deze periode bij uitstek belichaamt. Zij is onze troost in het Salve Regina van Claudio Monteverdi en wordt zelf getroost in het Eja Mater van Antonio Vivaldi, terwijl ze wenend bij het kruis staat. Ook andere componisten uit de Barok schreven natuurlijk voor Maria, bijvoorbeeld Domenico Mazzocchi, die haar bittere tranen verklankte, en Francesca Caccini, de eerste vrouw die een opera schreef.

De emoties van Maria worden afgewisseld met Engelse liederen over het lijden van de gewone man. We bezingen via John Dowland hevig liefdesverdriet en iemand die berouw toont en daarna om vergeving smeekt. Zo komen we tenslotte uit bij troost die de muziek biedt in het beroemde Music for a while van Henry Purcell.

Website:

Website: