Zondagmiddagconcert | Gerard van der Zijden

19 april @ 14:00 - 15:00

Organist Gerard van der Zijden kreeg als 7-jarig jochie in Haarlem pianoles van Emmy van Eeden. Toen hij 15 jaar was speelde hij zijn eerste koorbegeleiding en een kerkdienst. Als snel volgde in 1982 een baantje als koordirigent in Heinenoord. Hij werd in 1982 organist van de Bergkapel in Hillegersberg. Daarna volgden opleidingen, werd Gerard dirigent van diverse koren, organist van diverse kerken (goede herinneringen heeft hij aan de tijd in het Ikazia ziekenhuis) en koorbegeleider en werkte hij een lange tijd bij Albert Heijn. De bekroning was toch wel de benoeming in het jaar 2000 als organist van de Pelgrimvaderskerk van Delfshaven.

Gerard rondde uiteindelijk zijn studie af, is nu fulltime werkzaam in de muziek als organist en koordirigent. Naast het bespelen van het Bätz-Witte orgel in de zondagse erediensten zette hij in Delfshaven de maandelijkse concertserie voort en bespeelt het orgel tijdens ontvangsten en rouw- en trouwdiensten. Gerard werkt vooral graag samen als dirigent met zijn koren of als collega met andere musici. Vanaf 2013 is Gerard artistiek adviseur van de concertserie Muziek om de Hoek. Hij draagt hij zorg voor de invulling van de concerten in de Dorpskerk van Hoek van Holland, waarbij het orgel centraal staat. In 2014 startte Gerard een samenwerkingsverband met Pelgrim Brass, een blazerskwintet van jonge musici wat resulteerde in een cd productie “Organic Brass”.

Naast zijn baan als musicus heeft hij zijn werk in de uitvaartwereld. Sinds april 2018 werkt hij als uitvaartleider bij Ben Jansma Uitvaartverzorging te Zwijndrecht. Gerard hoopt door zijn werk als musicus en als uitvaartmedewerker mensen te troosten en rust te geven.

Website: