Zondagmiddagconcert | Willeke Smits

15 november @ 14:00 - 15:00

Willeke den Hertog-Smits (1975) studeerde orgel, kerkmuziek, koordirectie en piano. Zij studeerde aan het Utrechts Conservatorium (Docerend Musicus Orgel; Uitvoerend Musicus Orgel); het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek (Praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel); de Hogeschool IDE, Gorinchem (Praktijkdiploma Koordirectie; Praktijkdiploma Kerkelijk Koorleider) en aan de Schumann Academie (Docerend Musicus Piano).

Haar docenten waren: Jos Wielakker (muziekschool Zaltbommel), Kees van Houten, Rocus van den Heuvel, Bernard Winsemius en Reitze Smits (orgel), Krijn Koetsveld en Joop Schets (koordirectie), Marc Pauwels en Geoffrey Madge (piano).

Willeke volgde verschillende cursussen en masterclasses: o.a. bij Kurt Thomas cursussen (dirigentencursus); Oud-Franse orgelmuziek met Michel Bouvard; Oud-Spaanse orgelmuziek met Jan-Willem Jansen; Orgelwerken van Olivier Messiaen met Olivier Latry en Hans-Ola Ericsson.

In 2017 was zij finalist in het Sweelinck Concours.

Website: