Zondagmiddagconcert | Wouter Blacquière

20 september @ 14:00 - 15:00

Wouter Blacquière (Zwijndrecht, 1944) genoot een uitgebreide muziekopleiding aan het Rotterdams en Utrechts Conservatorium en aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek te Utrecht. Hij behaalde diploma’s voor piano, schoolmuziek, kerkmuziek en orgel (DM en UM). Zijn leraren waren o.a. Christiaan Grootveld, George Stam, Jan Raas en Jean Langlais.

De activiteiten van Wouter cirkelen rondom de piano, het orgel en het leiden van koren. Hij voerde als dirigent met het Toonkunstkoor Schiedam een aantal grote oratoriumwerken uit. Als pianist was hij tot medio 2006 verbonden aan de Hogeschool voor Muziek en Dans (Codarts) te Rotterdam. Als vaste organist-dirigent is hij al vele jaren verbonden aan de Rotterdamse Paradijskerk, waar hij het prachtige Witte-orgel uit 1858 bespeelt en leidinggeeft aan het parochiële zangkoor. Wouter verzorgde als organist vele radio-opnamen, onder meer voor de NCRV en de Wereldomroep. Hij maakte tevens een cd met orgelwerken van George Stam.

Website: