Concerten 15 en 21 maart Afgelast

AFGELAST
Door de nieuwe maatregelen van de overheid tegen het Coronavirus zijn de concerten van 15 en 21 maart a.s. helaas afgelast. Wanneer u tickets heeft gekocht voor het Passieconcert van 21 maart, verzoeken wij u om een e-mail te sturen met daarin uw volledige naam, adres en IBAN-nummer, zodat wij het bedrag naar u kunnen restitueren. Onze gegevens kunt u hier vinden: www.vriendenparadijskerk.nl/contact 

Kerkdak in de media (update 8 maart)

Dankzij een spandoek aan de voorgevel werd het project “Het dak eraf” opgemerkt door RTV Rijnmond en sindsdien zijn er verschillende media die de actie hebben opgepikt.

Overzicht
Hieronder een chronologisch overzicht van de verschillende berichten:

Woensdag 26 februari  2020 maakten zij een reportage over het project en was er ’s ochtends een live-interview op Radio Rijnmond. Het tv-interview is hieronder te zien.

Ook het Nederlands Dagblad maakte verslag van de bijzondere actie waarbij dakpannen beschreven kunnen worden. Het idee dat een persoonlijk positieve boodschap, wens of gebed nog voor jaren op het dak van de Paradijskerk zal liggen, maakt vele mensen enthousiast om deel te nemen. Het interview is geplaatst in de editie van maandag 2 maart 2020.

Op de website van De Havenloods verscheen maandag 2 maart 2020 het artikel “Adopteer een dakpan”. Ook hier weer aandacht voor onze crowdfundingsactie.

In het NPO Radio 5 programa Zin in weekend van de KRO-NCRV (zondag 8 maart 2020), gaat presentator Tom Dirks telefonisch in gesprek met Michael van den Bergh over de bijzondere vorm van crowdfunding voor het kerkdak.

SchrikkelBoekenbeurs

Op 29 februari kunt u weer komen snuffelen in de boeken, cd’s, dvd’s en prenten. U bent welkom tussen 11.00 en 17.00 uur aan de Nieuwe Binnenweg 25. De beurs wordt gehouden in Parochiezaal De Ark (het kerkplein oplopen en dan rechts naast de kerk naar binnen). De opbrengst is bestemd voor de restauratie van het kerkdak.

Klik hier voor een overzicht van alle boekenbeurzen en activiteiten.

Aankondiging: Passieconcert met countertenor Oscar Verhaar en luitist Michiel Niessen

Paradijskerk
21 maart 2020 | 20.00 uur

Kaartverkoop klik hier.
Tickets:
– Early bird €15,- (tot en met 31 januari)
– Voorverkoop €17,50

Eja Mater: Maria, lijden en troost
Countertenor Oscar Verhaar en luitist Michiel Niessen brengen een programma dat speciaal is samengesteld voor de passietijd.

Centraal staat Maria, die met haar verdriet en liefde deze periode bij uitstek belichaamt. Zij is onze troost in het Salve Regina van Claudio Monteverdi en wordt zelf getroost in het Eja Mater van Antonio Vivaldi, terwijl ze wenend bij het kruis staat. Ook andere componisten uit de Barok schreven natuurlijk voor Maria, bijvoorbeeld Domenico Mazzocchi, die haar bittere tranen verklankte, en Francesca Caccini, de eerste vrouw die een opera schreef.

De emoties van Maria worden afgewisseld met Engelse liederen over het lijden van de gewone man. We bezingen via John Dowland hevig liefdesverdriet en iemand die berouw toont en daarna om vergeving smeekt. Zo komen we tenslotte uit bij troost die de muziek biedt in het beroemde Music for a while van Henry Purcell.

21 december: Benefiet met Couleurs Vocales

Couleurs Vocales brengt je in de kerststemming met een concert op zaterdag 21 december 2019 om 16.00 uur. De toegang is gratis. Er is een collecte ten bate van het project “Het dak eraf!” waarbij geld ingezameld wordt voor de restauratie van het dak van de Paradijskerk. Ook is het mogelijk ter plekke dakpannen te adopteren.

Klassieke en moderne, Nederlandse en Engelstalige kerstliederen worden vijfstemmig gezongen. Ook kun je zelf meezingen met de bekende kerstliederen onder begeleiding van het orgel. Tijdens het concert is er een pauze.

15 december: Zondagmiddagconcert met Iddo van der Giessen

Op 15 december besluiten we de serie zondagmiddagconcerten van 2019. We verwelkomen organist Iddo van der Giessen (1995) die ons meeneemt langs o.a. Bach, Schumann en Demessieux. Halverwege de Advent zijn al wat kerstklanken te bespeuren (Vom Hummel Hoch, da komm zich her; In dulci jubilo). Het programma leest u onderaan. Iddo is als organist verbonden aan de Goede Herderkerk in Rotterdam-Schiebroek (www.iddovandergiessen.nl).

Aanvang 14.00 uur, toegang vrij – collecte na afloop (pinnen is mogelijk!).

 

17 november: Zondagmiddagconcert met Eric Koevoets

Eric Koevoets, organist van de Lambertuskerk in R’dam-Kralingen, zal a.s. zondag 17 november het maandelijkse zondagmiddagconcert verzorgen. Het beloofd een mooi programma te worden waarbij Bach en Dupré niet zullen ontbreken. Een goede gelegenheid om de rijke klankenkleuren van Witte-Orgel in de Paradijskerk weer eens te komen beluisteren.

Aanvang 14.00 uur
Toegang vrij, collecte na afloop.

Lees hier meer over serie orgelconcerten.