15 december: Zondagmiddagconcert met Iddo van der Giessen

Op 15 december besluiten we de serie zondagmiddagconcerten van 2019. We verwelkomen organist Iddo van der Giessen (1995) die ons meeneemt langs o.a. Bach, Schumann en Demessieux. Halverwege de Advent zijn al wat kerstklanken te bespeuren (Vom Hummel Hoch, da komm zich her; In dulci jubilo). Het programma leest u onderaan. Iddo is als organist verbonden aan de Goede Herderkerk in Rotterdam-Schiebroek (www.iddovandergiessen.nl).

Aanvang 14.00 uur, toegang vrij – collecte na afloop (pinnen is mogelijk!).

 

17 november: Zondagmiddagconcert met Eric Koevoets

Eric Koevoets, organist van de Lambertuskerk in R’dam-Kralingen, zal a.s. zondag 17 november het maandelijkse zondagmiddagconcert verzorgen. Het beloofd een mooi programma te worden waarbij Bach en Dupré niet zullen ontbreken. Een goede gelegenheid om de rijke klankenkleuren van Witte-Orgel in de Paradijskerk weer eens te komen beluisteren.

Aanvang 14.00 uur
Toegang vrij, collecte na afloop.

Lees hier meer over serie orgelconcerten.

19 mei: Zondagmiddagconcert met Martien de Vos

Op zondag 19 mei a.s. zal de Martien de Vos (*1995) de orgelbespeling verzorgen bij het maandelijkse ‘Zondagmiddagconcert’. De hele serie kunt u hier vinden.

Martien is organist van verschillende kerken. In 2018 rondde hij zijn Bachelor Orgel af bij Bas de Vroome aan het Rotterdams Conservatorium. Hij volgde daarnaast de bijvakken piano, klavecimbel, basso continuo en koordirectie. Improvisatielessen kreeg hij van Hayo Boerema en Aart Bergwerff. Martien volgde ook de opleiding Kerkmuziek. Momenteel studeert hij voor zijn Master orgel aan het Conservatorium van Groningen bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga.

21 april: Orgelconcert Wouter Blacquière

Op Eerste Paasdag, 21 april a.s., zal huisorganist Wouter Blacquière een mooi Paasprogramma ten gehore brengen op het Witte-orgel in de Paradijskerk.

Dit concert is het vierde orgelconcert in de reeks ‘Zondagmiddagconcerten’. Meer informatie over de orgelconcerten kunt u hier vinden.

17 maart: Orgelconcert Geert Bierling

Op zondag 17 maart a.s. zal het “Zondagmiddagconcert” worden verzorgd door Geert Bierling, stadsorganist van Rotterdam. Geert sluit met muziek van Bach en Bierling aan bij de liturgische tijd: ‘tussen de 2de en 3de zondag van de Veertigdagentijd’.

De volledige serie orgelconcerten kunt u hier vinden.

Programma 17 maart 2019