Projecten 2018
De volgende projecten willen we in 2018 uitvoeren:

Restauratie van het Witte-orgel (1858)

Het Witte-orgel uit 1858 is een uniek instrument dat gebouwd is voor de vorige Paradijskerk. Het orgel bevat nog orgelpijpen uit het eerste orgel dat door Matthias Verhofstadt voor de Paradijskerk werd gebouwd in 1721. Alexander Pluskens maakt voor dat orgel de orgelkas met beeldengroep. De restauratie betreft voornamelijk de oudste en grootste orgelpijpen die door hun hoge loodgehalte ‘in elkaar’ dreigen te zakken.
30-04-2018: Het bedrag is inmiddels rond, lees hier meer.

Plateaulift voor mindervaliden

Wat voor nut heeft een kerkgebouw als niet iedereen naar binnen kan? Helaas  is de Paradijskerk nog niet goed toegankelijk voor alle Rotterdammers! Mindervaliden en ouderen moeten op dit moment naar boven ‘klimmen’ over een steile hellingbaan.
Help ons de Paradijskerk nóg gastvrijer te maken door uw steun voor een plateaulift. Hierdoor kan iedereen genieten van dit bijzondere monument in het hartje van Rotterdam.
Donaties voor de plateaulift kunt u overmaken onder vermelding van: “Gift lift”.

Projecten 2019
De volgende projecten willen we in 2019 uitvoeren:

AED

De Paradijskerk is dagelijks geopend en er worden naast de kerkdiensten vaak concerten gehouden. Het gebouw heeft daardoor niet alleen een religieus, maar ook openbaar karakter. Een plek waar veel mensen samenkomen.
Steeds meer gebouwen worden voorzien van een AED (Automatische Externe Defibrillator).  Daarmee kan het hart van iemand met een hartstilstand weer op gang gebracht worden. Een AED is onmisbaar op een plek waar veel mensen bij elkaar zijn.
De Vrienden van de Paradijskerk zetten zich in om een AED mogelijk te maken. Helpt u mee? Donaties voor de AED kunt u overmaken onder vermelding van: “Gift AED”.

Kerkdak

“Het dak eraf!” Dat is wat er letterlijk gaat gebeuren: alle dakpannen moeten eraf, gesorteerd en zonodig vervangen worden. Daarnaast wordt de isolatie vervangen en worden de dakgoten opnieuw bekleed met zink. Een enorme klus waarvoor er een hoop steigers moeten komen.
De Vrienden van de Paradijskerk hopen met uw hulp en met de hulp van fondsen genoeg middelen voor de restauratie bij elkaar te brengen.
Donaties voor het kerkdak kunt u overmaken onder vermelding van: “Gift dak”.

De Stichting zet zich in voor concrete projecten. Vrienden en andere donateurs weten daardoor waar hun geld aan besteed wordt.

Om ons doel te verwezenlijken werkt de Stichting nauw samen met het kerkbestuur van de Paradijskerk. De Paradijskerk geeft aan welke restauratie- of onderhoudsprojecten prioriteit hebben, de stichting kijkt dan welk project aantrekkelijk is om geld voor te werven.

Restauratie- en onderhoudsprojecten zijn onderdeel van het Periodiek Instandhoudingsplan Paradijskerk (2018-2023) dat goedgekeurd is door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Naast restauratie- en onderhoudsprojecten zijn er ook ondersteunde projecten (zoals benefietconcerten) en projecten die het gebruik van het gebouw bevorderen (zoals de plateaulift voor mindervaliden).