Projecten 2018
De volgende projecten hebben de aandacht van de Vrienden in 2018:

Restauratie van het Witte-orgel (1858)

Het Witte-orgel uit 1858 is een uniek instrument dat gebouwd is voor de vorige Paradijskerk. Het orgel bevat nog orgelpijpen uit het eerste orgel dat door Matthias Verhofstadt voor de Paradijskerk werd gebouwd in 1721. Alexander Pluskens maakt voor dat orgel de orgelkas met beeldengroep. De restauratie betreft voornamelijk de oudste en grootste orgelpijpen die door hun hoge loodgehalte ‘in elkaar’ dreigen te zakken.

Donaties voor de orgelrestauratie kunt u overmaken onder vermelding van: “Gift orgel”.

Plateaulift voor mindervaliden

Wat voor nut heeft een kerkgebouw als niet iedereen naar binnen kan? Helaas  is de Paradijskerk nog niet goed toegankelijk voor alle Rotterdammers! Mindervaliden en ouderen moeten op dit moment naar boven ‘klimmen’ over een steile hellingbaan.

Help ons de Paradijskerk nóg gastvrijer te maken door uw steun voor een plateaulift. Hierdoor kan iedereen genieten van dit bijzondere monument in het hartje van Rotterdam.

Donaties voor de plateaulift kunt u overmaken onder vermelding van: “Gift lift”.

De Stichting zet zich in voor concrete projecten. Vrienden en andere donateurs weten daardoor waar hun geld aan besteed wordt.

Om ons doel te verwezenlijken werkt de Stichting nauw samen met het kerkbestuur van de Paradijskerk. De Paradijskerk geeft aan welke restauratie- of onderhoudsprojecten prioriteit hebben, de stichting kijkt dan welk project aantrekkelijk is om geld voor te werven.

Restauratie- en onderhoudsprojecten zijn onderdeel van het Periodiek Instandhoudingsplan Paradijskerk (2018-2023) dat goedgekeurd is door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Naast restauratie- en onderhoudsprojecten zijn er ook ondersteunde projecten (zoals benefietconcerten) en projecten die het gebruik van het gebouw bevorderen (zoals de plateaulift voor mindervaliden).