Projecten 2019

Deze projecten en activiteiten staan in 2019 op de planning:

Kerkelijk erfgoed

De Paradijskerk is in het bezit van een schat van drie eeuwen kerkelijk textiel. Kostbaar vormgegeven gewaden voor de priesters matchen met de bekleding van het altaar. Deze bijzondere collectie is een van de weinigen die nog ‘gewoon’ gebruikt wordt en niet in het museum staat!
Een van de weinig voorkomende items is een set van gewaden en altaarbekleding die volledig bestaat uit geregen kraaltjes en in de tweede helft van 17eeeuw vervaardigd is. Volgens conservator Richard de Beer van het Catharijneconvent Utrecht is de set van “belangrijke culturele en historische waarde”.

Geen kerk kan zonder kandelaar of wierookvat, maar gebruik brengt natuurlijk ook slijtage met zich mee! De Paradijskerk bezit ook een uitgebreide collectie aan kerkelijk vaatwerk. Restauratie van enkele objecten omvat het herstellen van scheuren en breuken en het reinigen van de objecten. Dit werk wordt door professionals gedaan die weten hoe ze moeten omgaan met zulke oude objecten.

Naast het herstel van deze unieke kunstobjecten, is het ook belangrijk om alle objecten zorgvuldig te bewaren. Hiervoor moeten de nodige materialen aangeschaft worden en enkele aanpassingen gedaan worden aan de opbergruimtes.

Donaties voor de restauratie en behoud van het kerkelijk erfgoed kunt u overmaken onder vermelding van:
Gift erfgoed”.

Zondagmiddagconcerten | Orgel

Een hele nieuwe reeks orgelconcerten wordt aangeboden in de serie “Zondagmiddagconcerten” Elke derde zondag van de maand wordt om 14.00 uur een orgelbespeling verzorgt door bekende organisten uit Rotterdam en omstreken. Meer informatie kunt u lezen op de aparte pagina orgelconcerten.

Benefietconcert | Kerst met Couleurs Vocales

Ook dit jaar mogen we ons als stichting verheugen op de medewerking van Couleurs Vocales. Zij verzorgen op zaterdag 21 december 2019 een Benefiet Kerstconcert in de Paradijskerk. Meer informatie volgt.